Incinerator rotativ IEV1000

Incinerator rotativ IEV1000

Incineratorul rotativ tip IER1000  proiectat si produs in Romania de firma Caloris Group SRL este destinat prelucrarii deseurilor animaliere si deseurilor menajere care necesita un volum mare de incinerare

Incineratorul ecologic rotativ tip IER 1000 este proiectat, echipat, construit si realizat sa functioneze continuu , pe o perioada de 24 de ore, cu un debit mediu de incinerat de 12 tone de deseuri/zi.

Principiul de functionare a unui astfel de incinerator se bazeaza pe rotatia camerei de combustie, care provoaca reducerea continua a materiei supuse incinerarii si deci accelerarea proceselor de deshidratare si incinerare.

Conform normativelor tehnice, incineratorul ecologic tip IER 1000 cu doua camere de ardere, este prevazut cu doua arzatoare independente, astfel incat gazele si materialele in suspensie, rezultate in urma arderii primare, din camera de combustie rotativa, sa treaca in camera de post-combustie fixa, unde se vor retine si distruge eventualele gaze si particule in suspensie. Arzatoarele care echipeaza incineratorul ecologic rotativ, functioneaza pe gaz metan si sunt comandate de cate un regulator electronic.

Astfel se asigura un timp de rezidenta a gazelor de ardere (minim 2 secunde, conform legislatiei in vigoare) in camera de post-combustie fixa, ceea ce conduce la o ardere corespunzatoare/completa, si, mai mult decat atat, valorile emisiilor se incadreaza in cerintele legislatiei romanesti si europene in vigoare.

 Incineratorul rotativ tip IER 1000 este alcatuit din:

 1. Incinerator cu doua camere de ardere:

 2. 1.1. Camera de combustie rotativa, de ardere primara;

 3. 1.2. Camera de post-combustie fixa, de ardere secundara;

 4. Instalatia de distributie aer suplimentar;

 5. Instalatia de distributie combustibil;

 6. Instalatia de automatizare;

 7. Sistem continuu si automat de alimentare cu deseuri;

 8. Sistem automat de evacuare cenusa;

 9. Recuperator de caldura, de tip aer-aer;

 10. Sistem de epurare, de tip „wet-dry” a gazelor de ardere;

 11. Sistem de filtrare uscata a particulelor;

 12. Exhaustor pentru evacuarea gazelor de ardere

 13. Cos de fum (de evacuare gaze arse).

 

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Detalii aici De acord